Belgiske vafler

Ingredienser
250 g hvetemel
1 ts salt
4 eggeplommer

4 eggehviter
80 g smør
30 g fersk gjær
1,5 dl melk
1,5 dl vann
60 g sukker
1 vaniljestang (eller 2 ts vaniljesukker)

  1. Bland hvetemel, salt, smeltet smør, melk og vann. Rør så inn eggeplommene, gjæren, sukkeret og vaniljestangen, mens du stivpisker eggehviten og vender denne inn i røren tilslutt.
  2. La røren stå fremme en timestid før du steker vaflene i et Belgisk vaffeljern.Lar du røren stå lengre, vil den få mer smak – men reduser gjerne gjærmengden noe.
  3. Smør gjerne jernet med smeltet smør før du heller røren i jernet. Stekes til de blir gylne og sprø. Server med pisket kremfløte og rørte jordbær. Velbekomme !

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s