Grove horn med fyll

Grovhet 66%

Ingredienser:

200 g fullformalt hvetemel (siktet fullkornshvetemel)
200 g sammalt spelt finmalt
200 g siktet hvetemel
4,5 dl melk
10 g tørrgjær (30 g fersk gjær)
40 g smør
10 g salt (1 ts)
1 ts-1 ss valgfritt krydder.
Jeg bruker oregano i denne deigen (2 ts).

Fyll:
Ost
Skinke
Ketchup eller tomatpuré
Oregano eller pizzakrydder.
Ha alle de tørre ingrediensene i en eltebolle, hell på 3-4 dl av melken.
Det du holder igjen av melken, har du i etter hvert som deigen blander seg.
Kjør ikke deigen så bløt at du må ha i mer mel.
La deigen elte i ca 10 minutter på lav hastighet og 10 minutter på høyere hastighet. Pass på å dra deigen ned fra eltekroken med gjevne mellomrom, slik at deigen får blandet seg godt. La deigen hvile i bollen med et klede over til den har hevet til dobbelt størrelse.

Del deigen i to emner og kjevle disse ut til to store rundinger (ca 40 cm i diameter) Skjær hver runding opp i 8 “pizzabiter”, smør på tomatsaus, legg på ost og skinke. Rull sammen ett og ett horn, legg åtte på hver stekeplate og sett de til heving i 30 minutter. Pensle med egg og dryss litt sesamfrø over før du steker de i ca 15 minutter på 225 grader.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s